Yalıkavak Yelken Kulübünde Yeni Görevlendirme 

Yalıkavak Yelken Kulübünde Yeni Görevlendirme 

Yalıkavak Yelken Kulübü olarak insan kaynağına yatırımız yatırım ve verdiğimiz önem kapsamında her sene büyüyen ve güçlenen ekibimize Türkiye Yelken Federasyonu eski Sportif Direktörü Fatih Özmen katılmıştır.

Yelkene 1990 yazında İstanbul yelken Kulübü Yelken Okulu’nda başlayan ve ilerleyen yıllarda Milli yelkenci olan Fatih Özmen, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nu bitirdi.

Olimpik Milli Takım Antrenörü olarak çalıştırdığı sporcuları 2004 ve 2008 olimpiyatlarına katılma başarısı gösterdi.

2003 ve 2005’te Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden “Sporda Üstün Başarı” ve Türkiye Yelken Federasyonu’ndan “Yılın Antrenörü” ödüllerini aldı.

Birikimlerini, 2001 – 2004 yılları arasında Türkiye Yelken Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi olarak, antrenör ve yöneticilere verdiği seminer ve kurslarda paylaştı. Ayrıca 2004’ten bu yana Türkiye’nin en kapsamlı yelken okullarını kurdu.

2013’te Sydney’de (Avustralya) düzenlenen “International Camp Director Course”u tamamladı ve “Uluslararası Kamp Direktörü” unvanını aldı.

Fatih Özmen, 2018 – 2021 yılları arasında Türkiye Yelken Federasyonu sportif direktörü olarak görev almış ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında Kafile lideri olarak Olimpik Milli takımımıza liderlik etmiştir.